Ιωάννα Μαστρομηνά BSc, MRes, PhD, ESHRE Certified Clinical Embryologist

Η ιδέα του Fertility On προήλθε μέσα από συνομιλίες με ασθενείς που μπαίνουν σε διαδικασία εξωσωματικής γονιμοποίησης είτε για διαφύλαξη γονιμότητας είτε για επίτευξη εγκυμοσύνης. Μέσα από την αλληλεπίδραση με τους ασθενείς, φάνηκε ότι η διαδικασία της εξωσωματικής έχει πολλά «γκρι» σημεία, ακατανόητες έννοιες και συχνά δυσπιστία για το έγκυρο της διαδικασίας και για το αποτέλεσμα. Στόχος μας είναι να απλοποιήσουμε την διαδικασία μέσα από ανοιχτούς και διαφανείς διαύλους επικοινωνίας.

Η Ιωάννα Μαστρομηνά είναι Κλινικός Εμβρυολόγος, κάτοχος της πιστοποίησης επάρκειας επαγγέλματος από την Ευρωπαϊκή Εταιρία Ανθρώπινης Αναπαραγωγής και Εμβρυολογίας (ESHRE -European Society for Human Reproduction and Embryology). Αποφοίτησε από το Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών με βαθμό «Λίαν Καλώς», και κατόπιν μετεκπαιδεύτηκε στο Λονδίνο στο Πανεπιστήμιο University College London, από όπου αποφοίτησε με βαθμό «Άριστα».

Στην μεταπτυχιακή της εργασία μελέτησε πως η ηλικία της μητέρας επηρεάζει την ποιότητα των ωαρίων και εμβρύων σε κυτταρικό επίπεδο. Με υποτροφία από το Cancer Research UK συνέχισε την εξειδίκευση της στο University of Dundee της Σκωτίας, όπου μελέτησε πως εγκαθιδρύεται ο εμβρυικός άξονας στα πρωταρχικά στάδια της εμβρυογένεσης. Η διδακτορική της διατριβή δημοσιεύθηκε ως Research Highlight στο έγκριτο διεθνές επιστημονικό περιοδικό Development

Κατόπιν μετεκπαιδεύτηκε στην κλινική εμβρυολογία στην ΜΙΥΑ «ΕΜΒΡΥΟΓΕΝΕΣΙΣ» σε όλους τους τομείς της Ανθρώπινης Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής. Ως Κλινικός Εμβρυολόγος, εργάζεται στο εμβρυολογικό εργαστήριο της ΜΙΥΑ «ΥΓΕΙΑ IVF ΕΜΒΡΥΟΓΕΝΕΣΙΣ». Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Ανθρώπινης Αναπαραγωγής και Εμβρυολογίας (ESHRE) και της Πανελλήνιας Ένωσης Κλινικών Εμβρυολόγων (ΠΕΚΕ). Συμμετέχει ενεργά με ομιλίες σε διεθνή και ελληνικά συνεδρία Εμβρυολογίας.

Στο fertility On πιστεύουμε ότι η επιστημονική προσέγγιση πρέπει να είναι σε αρμονία με την προσωπική διαδρομή του καθενός, προκειμένου να επιτύχουμε την βέλτιστη εμπειρία αλλά και αποτέλεσμα για τον κάθε άνθρωπο. Για εμάς, η ψυχική και συναισθηματική εμπειρία του ασθενούς συνδέεται με την ενημέρωση και την κατανόηση για την κάθε διαδικασία και τα βήματα που εμπεριέχει. Ο κάθε ένας από εμάς είναι ξεχωριστός και έτσι ξεχωριστός είναι και ο δρόμος επίτευξης του στόχου μας.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό ο κάθε ένας από εμάς να βιώνει αυτό το πολύ ιδιαίτερο ταξίδι νιώθοντας μοναδικός, με ξεχωριστές ανάγκες, οι οποίες εισακούονται αφιερώνοντας χρόνο και προσοχή. Γι’ αυτό πάντα διαθέτουμε περισσότερο χρόνο για απαντήσεις στα ερωτήματα και στις ανησυχίες σας και πάντα προσεγγίζουμε το κάθε ζήτημα με ευγένεια, κατανόηση, διακριτικότητα και πίστη ότι θα πετύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Φόρμα Επικοινωνίας

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας στη φόρμα επικοινωνίας και θα έρθουμε εμείς σε επαφή μαζί σας.